Landelijke ligfietsdag

Landelijke ligfietsdag 2023:

Vanwege de regen die zaterdag 1 april wordt voorspeld, cancellen we de ligfietstocht. Wellicht dat we later dit jaar in oktober een herfsttocht gaan uitzetten. Iedereen een fijn ligfietsseizoen gewenst!

Op zaterdag 1 april 2023 (geen grap!) organiseert Treeker Treks samen met de VLA (Verenigde Ligfietsers Amersfoort) een ligfietstocht om het ligfietsseizoen in te luiden. Voor mensen die graag een ligfiets willen uitproberen, is dit een ideale kans om het ligfietsen zelf te ervaren en van andere ligfietsers te horen waarom zij niet anders meer willen!
We starten op 1 april a.s. om 10.00 uur voor een tocht van zo’n 55 km en hopen rond 13.30/14.00 uur weer terug te zijn.
Locatie: Treeker Treks, Dodeweg 8 in Leusden.

Landelijke ligfietsdag 2022:
Yes, na 2 jaar wachten weer als vanouds met elkaar toeren. Zaterdag 2 april was het zover! De meeste ligfietsers kwamen ’s morgens koud maar wel warm gedraaid binnen waaien en 1 wielrenner ruilde zijn racefiets voor een ligfiets in. Na een bakkie koffie gingen we om 10.15 uur via het buitengebied van Amersfoort en Soest naar Baarn. Daarna langs Paleis Soestdijk door de bossen naar Lage Vuursche. Een uitstekende plek om hier een terrasje te pakken en iets lekkers naar binnen te werken. Verzadigt en verkwikt weer op de ligfiets gestapt om via natuurgebied op Hees en de Soesterduinen rond 13.30 uur terug te keren naar Treeker Treks in Leusden! Alle deelnemers bedankt voor jullie komst en de gezelligheid. De afmelders hebben zeker wat gemist, maar krijgen volgend jaar een herkansing!

Landelijke ligfietsdag 2020/2021:
Door het coronavirus zijn de landelijke ligfietsdagen in 2020 (28 maart) en 2021 (27 maart) geannuleerd. Wij gaan dit natuurlijk in 2022 proberen goed te maken!!

Landelijke ligfietsdag 2019:
Op zaterdag 30 maart hebben wij het ligfietsseizoen ingeluid met 2 ligfietstochten. Zaterdagmorgen 10.00 uur vertrok de eerste groep voor een tocht van 50 km. ’s Middags om 14.00 uur was het de beurt aan de ligfietsers voor de kortere tocht van 27,5 km. De ochtendrit ging met de “vaste harde kern” en 1 nieuwkomer vanaf Leusden naar Austerlitz, Driebergen, Langbroek, Doorn naar het Leersumse Veld. Bij restaurant Het Leersumse Veld was het even genieten van een lekker bakje koffie/chocolademelk én appeltaart om daarna versterkt via Maarsbergen en Woudenberg naar Leusden terug te keren.
Bij de middagtocht verschenen naast enkele trouwe gasten ook  7 fietsers aan de start die voor de eerste maal gingen ligfietsen. De start ging gesmeerd en al snel fietsten we Leusden uit via het Jaagpad langs het Valleikanaal. Via de sluis bij de Roffelaarskade, Zegheweg Rumelaarseweg en Slappedel even neergestreken bij Theeschenkerij Eldorado. Nog even genieten van het mooie bosgebied Den Treek-Henschoten om deze heerlijke ligfiets(mid)dag vervolgens tevreden af te sluiten. Alle deelnemers bedankt voor jullie enthousiasme en hopelijk weer tot een volgende keer!


Landelijke ligfietsdag 2018:

Op zaterdag 24 maart  is het nieuwe ligfietsseizoen ingeluid met een mooie ligfietstocht. Het idee achter de landelijke ligfietsdag is het ligfietsen breder bekend te maken onder (lig)fietsend Nederland. Deelnemers aan de landelijke ligfietsdag konden deze middag bij Treeker Treks een ligfiets huren met 50% korting en deelnemen aan een korte ligfietstocht van ca. 25 km of een langere tocht van ca. 55 km met tussendoor een pauze. Tot Maarn hebben beide groepen samen op gefietst en vervolgens ging de lange tocht via Leersum, Veenendaal en Scherpenzeel weer naar Leusden en kwam de groep die de korte ligfietstocht deed via Maarsbergen en Woudenberg terug. Qua weer en enthousiasme van de deelnemers kan het volgend jaar bijna niet beter. Stiekum hopen we daar natuurlijk wel op!

Landelijke ligfietsdag 2017:
Om 13.00 uur viel zaterdag 25 maart het startschot voor de eerste ligfietstocht dit jaar. Vanaf Landgoed ISVW werd er koers gezet naar De Glind om vervolgens via landelijk Barneveld in het bos bij theeschenkerij ’t Paradijs uit te komen. Na deze pauze kwamen we via Terschuur, Achterveld met een extra lus door Bloeidaal en de Schammer na 42 kilometer weer terug op honk. Alle deelnemers weer bedankt voor jullie gezelligheid en enthousiasme en tot volgend jaar!

Landelijke ligfietsdag 2016:
Op zaterdagmiddag 2 april  hebben we met een groep ligfietsers een rondje Leusden gefietst waarbij we door/langs 3 landgoederen gefietst hebben en tevens door 2 ‘kunstmatig aangelegde’ natuurgebieden. Na een lekker kopje koffie of warme chocolademelk met heerlijk eigengemaakt gebak kwamen we allemaal moe maar zeker voldaan weer terug op honk!

Landelijke ligfietsdag 2015: 
In 2015 zijn wij afgeweken om de landelijke ligfietsdag in het laatste weekend van maart te houden en hebben wij gekozen om op Paaszaterdag 4 april 2015 een ligfietstocht te organiseren. Achteraf gezien was dit een goede keuze want op een hagelsteentje in de laatste 5 minuten na, hebben wij het verder droog gehouden.

Het is altijd weer fijn om op deze dag bekende, maar ook weer nieuwe gezichten te zien van mensen die een gezamenlijke tocht willen rijden of juist voor de eerste keer op een ligfiets meefietsen.

De ligfietstocht ging dit jaar via Leusden richting Hoevelaken via natuurgebieden De Schammer en Bloeidaal, waarbij we Hoevelaken verder links hebben laten liggen. Via een  omweg kwamen we in Achterveld aan waarna we koers zetten naar Jeugddorp De Glind. Helaas was de plaatselijke horecagelegenheid ter plekke gesloten zodat we de koffie met taart in Leusden hebben verorberd. Dichtbij  Huize Den Treek heeft Kees nog enkele wetenswaardigheden over het verleden en heden van Landgoed Den Treek verteld. Een blik op het horloge maakte duidelijk dat een mooie ligfietsmiddag bijna ten einde liep. Een paar ligfietsers verlieten de groep om zich bij het Paastreffen in Woudenberg te melden, terwijl de anderen de laatste 3 kilometer door Den Treek naar Treeker Treks aflegden. Het ligfietsseizoen is weer begonnen wat ons betreft, met ca. 35 kilometer zijn we lekker warm gedraaid!

Alle deelnemers willen wij graag bedanken voor hun komst en enthousiasme. Wij zien jullie volgend jaar graag weer terug.

Landelijke ligfietsdag 29 maart 2014
Op 29 maart rond 13.00 uur kwamen uit vrijwel alle windstreken ligfietsers naar Treeker Treks om een mooie tocht richting het Leersumse Veld te maken. Op deze zonnige middag konden we ook een vijftal ligfietsers van Mooi Bennekom verwelkomen die een bakkie kwamen doen en er even gezellig gebabbeld kon worden tussen de leden van beide ligfietsverenigingen.

Om 13.30 uur klonk het startsein voor de tocht die door Treeker Treks en VLA was uitgezet en zwaaide Mooi Bennekom weer af richting Veenendaal en omstreken.

Met een achttal enthousiaste ligfietsers gingen we via Leusden, Woudenberg en Maarn naar het Leersumse Veld. De hekjes werden door een vriendelijk echtpaar voor ons open gehouden en we kwamen al snel in de buurt van een geocache die we wilden opsporen. Gewapend met een paar GPS-sen gingen we op pad langs een mooi pad dichtbij de plas. Al snel werd de schat ontdekt (snelle Sjoerd!) en trakteerden we ons daarna op koffie of icetea met voor de meesten een puntje appelgebak bij partycentrum “Het Leersumse Veld”.

Na deze pauze fietsten we in een relaxt tempo via het buitengebied van Woudenberg en het Valleikanaal via bosgebied Den Treek weer terug naar landgoed ISVW. Om 16.45 uur kwamen we voldaan weer terug op honk. Mooi weer, goede gesprekken en gezellig samenzijn, wat is ligfietsen toch geweldig fijn!

Freddy, Willem, Wieke, Sjoerd, Joost en Martin: hartelijk dank voor jullie komst en  graag tot de volgende keer!