Landelijke ligfietsdag

Landelijke ligfietsdag 2018:
Op zaterdag 24 maart a.s. luiden wij het nieuwe ligfietsseizoen weer in met een mooie ligfietstocht. Het idee achter de landelijke ligfietsdag is het ligfietsen breder bekend te maken onder (lig)fietsend Nederland. Deelnemers aan de landelijke ligfietsdag kunnen deze middag bij Treeker Treks een ligfiets huren met 50% korting en deelnemen aan een korte ligfietstocht van ca. 25 kilometer met tussendoor een pauze. Bij voldoende belangstelling wordt de groep gesplitst en zal er ook een langere én iets snellere ligfietstocht van ca. 45 kilometer gefietst worden. Uiteraard bezoeken we bij de langere ligfietstocht ook een horecagelegenheid om de reserves aan te vullen!

Locatie: Treeker Treks, Dodeweg 8 in Leusden (terrein ISVW)
Start en finish beide tochten: 13.00 uur – ca. 16.00 uur
Kosten: gratis met eigen ligfiets, een ligfiets huren kan tegen een gereduceerd tarief van € 12,50. Deelnemers die geen ligfietservaring hebben, worden gevraagd om 12.45 uur aanwezig te zijn!

Graag aanmelden per telefoon (06-38939345) of per email: info@treekertreks.nl met vermelding van naam, mobiel nummer en melding van komst met eigen ligfiets of het huren van een ligfiets.

 

Landelijke ligfietsdag 2017:
Om 13.00 uur viel zaterdag 25 maart het startschot voor de eerste ligfietstocht dit jaar. Vanaf Landgoed ISVW werd er koers gezet naar De Glind om vervolgens via landelijk Barneveld in het bos bij theeschenkerij ‘t Paradijs uit te komen. Na deze pauze kwamen we via Terschuur, Achterveld met een extra lus door Bloeidaal en de Schammer na 42 kilometer weer terug op honk. Alle deelnemers weer bedankt voor jullie gezelligheid en enthousiasme en tot volgend jaar!

Landelijke ligfietsdag 2016:
Op zaterdagmiddag 2 april  hebben we met een groep ligfietsers een rondje Leusden gefietst waarbij we door/langs 3 landgoederen gefietst hebben en tevens door 2 ‘kunstmatig aangelegde’ natuurgebieden. Na een lekker kopje koffie of warme chocolademelk met heerlijk eigengemaakt gebak kwamen we allemaal moe maar zeker voldaan weer terug op honk!

Landelijke ligfietsdag 2015: 
In 2015 zijn wij afgeweken om de landelijke ligfietsdag in het laatste weekend van maart te houden en hebben wij gekozen om op Paaszaterdag 4 april 2015 een ligfietstocht te organiseren. Achteraf gezien was dit een goede keuze want op een hagelsteentje in de laatste 5 minuten na, hebben wij het verder droog gehouden.

Het is altijd weer fijn om op deze dag bekende, maar ook weer nieuwe gezichten te zien van mensen die een gezamenlijke tocht willen rijden of juist voor de eerste keer op een ligfiets meefietsen.

De ligfietstocht ging dit jaar via Leusden richting Hoevelaken via natuurgebieden De Schammer en Bloeidaal, waarbij we Hoevelaken verder links hebben laten liggen. Via een  omweg kwamen we in Achterveld aan waarna we koers zetten naar Jeugddorp De Glind. Helaas was de plaatselijke horecagelegenheid ter plekke gesloten zodat we de koffie met taart in Leusden hebben verorberd. Dichtbij  Huize Den Treek heeft Kees nog enkele wetenswaardigheden over het verleden en heden van Landgoed Den Treek verteld. Een blik op het horloge maakte duidelijk dat een mooie ligfietsmiddag bijna ten einde liep. Een paar ligfietsers verlieten de groep om zich bij het Paastreffen in Woudenberg te melden, terwijl de anderen de laatste 3 kilometer door Den Treek naar Treeker Treks aflegden. Het ligfietsseizoen is weer begonnen wat ons betreft, met ca. 35 kilometer zijn we lekker warm gedraaid!

Alle deelnemers willen wij graag bedanken voor hun komst en enthousiasme. Wij zien jullie volgend jaar graag weer terug.

Landelijke ligfietsdag 29 maart 2014
Op 29 maart rond 13.00 uur kwamen uit vrijwel alle windstreken ligfietsers naar Treeker Treks om een mooie tocht richting het Leersumse Veld te maken. Op deze zonnige middag konden we ook een vijftal ligfietsers van Mooi Bennekom verwelkomen die een bakkie kwamen doen en er even gezellig gebabbeld kon worden tussen de leden van beide ligfietsverenigingen.

Om 13.30 uur klonk het startsein voor de tocht die door Treeker Treks en VLA was uitgezet en zwaaide Mooi Bennekom weer af richting Veenendaal en omstreken.

Met een achttal enthousiaste ligfietsers gingen we via Leusden, Woudenberg en Maarn naar het Leersumse Veld. De hekjes werden door een vriendelijk echtpaar voor ons open gehouden en we kwamen al snel in de buurt van een geocache die we wilden opsporen. Gewapend met een paar GPS-sen gingen we op pad langs een mooi pad dichtbij de plas. Al snel werd de schat ontdekt (snelle Sjoerd!) en trakteerden we ons daarna op koffie of icetea met voor de meesten een puntje appelgebak bij partycentrum “Het Leersumse Veld”.

Na deze pauze fietsten we in een relaxt tempo via het buitengebied van Woudenberg en het Valleikanaal via bosgebied Den Treek weer terug naar landgoed ISVW. Om 16.45 uur kwamen we voldaan weer terug op honk. Mooi weer, goede gesprekken en gezellig samenzijn, wat is ligfietsen toch geweldig fijn!

Freddy, Willem, Wieke, Sjoerd, Joost en Martin: hartelijk dank voor jullie komst en  graag tot de volgende keer!